11
februari
2019
|
15:32
Europe/Amsterdam

Massages hadden niet gegeven mogen worden

De Inspectie SZW heeft bij een massagesalon in het centrum van Amsterdam vijf dames aangetroffen die niet in Nederland massages mogen geven. Vier van hen mochten überhaupt niet in Nederland zijn en de vijfde was wel legaal hier, maar had geen werkvergunning. De vijf dames, afkomstig uit China, zijn overgedragen aan de Nationale Politie.

De Chinese eigenaresse van de massagesalon werd tijdens de actie van de Inspectie SZW onwel en veinsde dat zij het aan haar hart had. De snel gearriveerde ambulance broeders konden echter niets aan haar hart constateren. In de massagesalon werkten alleen de vijf dames.

Diezelfde avond constateerde de Inspectie dat bij een keten van souvenirwinkels twee Nepalezen en één Bengaal werkten die ook hier niet mochten werken. Ook zij zijn overgedragen aan de Nationale Politie. In een restaurant werd een 15-jarige jongen aangetroffen die daar werkte. Gezien het tijdstip had hij al thuis moeten zijn. De Inspectie SZW doet zowel bij de souvenirwinkels en bij het restaurant nog nader onderzoek of daar de werknemers wel juist betaald worden en niet te veel uren werken.